11 Nisan 2017 Salı

Caillou yapılışı - Free Pattren

Merhabalar. yine bir tarif paylaşımı ile geldim. Genellikle benim oyuncakların çoğu yeğenlerime gitmiştir. Şanslı çocuklar. Öyleki artık kendiler beni oyuncak fabrikası gbi görmeye başladılar.. Ben halimden gayet memnunum, onlar için yaptıkça mutlu oluyorum...

Caillou bebeğini kız kardeşimin çocuğu istedi. Özellikle teyzem yapsım ondan istiyorum diyince emir büyük yerden geldi. Örmek farz oldu. Kendisi şuan paketlendi Kanada'ya yola çıktı bile. iyi günlerde oynasın kuzumm.. :)

Gelelim bir tarifimize ; aslında basit hatlara sahip olduğu için ayrıntılı resim çekmedim.O yüzden parçalardan anlaşılmayan bir şey olmayacaktır..

Biraz renkli bir karakter her rengi içeriyor. renklerle oynamak size kalmış o yüzden ben kendi ördüğüm renkler üzerinden gideceğim, siz değiştirebilirsiniz.

Özellikle Caillou olması sart değil erkek çocuğu olarak da örebiliirsiniz.

Terimler. :

x: sıkiğne     -v: artırma      -^ :eksiltme    -T: ikili trabzan     -blo: arka ilmek     -flo:ön ilmek

Ayak kısmından başlıyoruz.

AYAKLAR :

Sarı iplik ile
8 zincir
1: 6x, w, 5x,v (16)
2: v,5x, (1v)*3, 5x, (1v)*2 (22)
3: 1x1v, 5x, (1x1v)*3, 5x, (1x1v)*2 (28)
4: 2x1v, 5x, (1x1v)*3, 5x, (2x1v)*2 (34)
5 - 7: tekrar tur (34)
8:10x, 6^, 12x (28)
9: 7x, 6^, 9x (22)
10: 6x, 4^, 8x (18)
11 - 15: tekrar tur (18)

tenrengi ile devam ediyoruz.

16: blo ile örüyoruz (18)
17 - 30 tekrar tur (18)

blo yaptıgımız yerdeki ilmeğe sarı iplik takarak flo örmeye başlıyoruz ve çorap detayı için 3 sıra 18 sık iğne dolanıyoruz.

Gövde kısmına geçiyoruz burada ayakları birleştireceğimiz sırada araya 6 zincir çekiyoruz. 48 ilmek elde etmiş oluyoruz.
31 - 50: tekrar tur (48)
51: (6x1^)*6 (42)
52: (5x1^)*6 (36)
53: (4x1^)*6 (30)
54: (3x1^)*6 (24)
55: (2z1^)*6 (18)
56: tekrar tur (18)

KAFA

ten rengi ile devam
1: shirli halka 6
2: (1v)*6 (12)
3: (1x1v)*6 (18)
4: (2x1v)*6 (24)
5: (3x1v.9*6 (30)
6: (4x1v)*6 (36)
7: (5x1v)*6 (42)
8: (6x1v)*6 (48)
9: (7x1v)*6 (54)
10: (8x1v)*6 (60)
11: (9x1v)*6 (66)
12- 27: tekrar tur (66)
28: (9x1^)*6 (60)
29: (8x1^)*6 (54)
30: (7x1^)*6 (48)
31: (6x1^)*6 (42)
32: (5x1^)*6 (36)
33: (4x1^)*6 (30)
34: (3x1^)*6 (24)
35: (2x1^)*6 (18)

KULAK İÇİN: resimdeki gibi kulak yerini belirleyip ilmek takarak yapıyoruz. Bir nevi "C" harfi yapiyoruz.

KOL :

1: sihirli halka 6
2: (1v)*6  (12)
3: (1x1v)*6 (18)
4: tekrar tur (18)
5: İlk ilmege parmak için fıstık yada pıtırcık yapıyoruz, 17x (18)
6: tekrar tur (18)
7: (1x1^)*6 (12)
8 - 24: tekrar tur (12)

AYAKKABI :

8 zincir
1: 6x, w, 5x,v (16)
2: v,5x, (1v)*3, 5x, (1v)*2 (22)
3: 1x1v, 5x, (1x1v)*3, 5x, (1x1v)*2 (28)
4: 2x1v, 5x, (1x1v)*3, 5x, (x1v)*2 (34)
5: bir sıra tekli trabzan dolanıyoruz (34)
6 - 8: tekrar tur (34)
9:10x, 6^, 12x (28)
10: 7x, 6^, 9x (22)

Ayakkabıyı sıkı örmüyoruz yoksa giydirmesi zor olabiliyor. Gayet gevşek tutuyoruz elimizi. Eğer yine sıkı olursa bir sıra fazla artırın eksiltme kısmının sayıları değişecektir. kendnize göre ayarlamak gerekecektir.

AYAKKABI ÜSTÜ :Mavi iip ile ; 8 zincir çekip üzerine sık iğne dolanıyoruz ( 6x, w, 5x, 2v )

PANTOLON : 

Mavi iplik ile 

48 zincir çekiyoruz. halka yapıp üzerine trabzan dolanacağız. 
1 - 4: her sırada ikili trabzan dolanıyoruz (48T) 
tam ortadan bacak kısmını ayırıyoruz. 24 ilmek olmuş oluyor bacak için. 
5 - 8: 24 ikili trabzan dolanıyoruz (24T)
Pantolonu bel kısmından dkebilirsniz.

TİŞORT : 

Sarı iplik ile 

30 zincir çekip halka yapıyoruz.

1: 30T 
2: (4 tranzan, 1 artırma)*6 (36T)
3: (5 trabzan, 1 artırma)*6 (42T)
4: (6 trabzan, 1 artırma)*6 (48T)
5: (7 trabzan, 1 artırma)*6 (54T)
6 - 10: tekrar tur 54T

KOL KISMI :

18 zincir çekiyoruz. Burada zincirleri sıkı çekmiyoruz yoksa daralma yapar gayet gevşek ilmek ayarında olması lazım. Halka yapıyoruz.

1 - 2 : iki sıra trabzan dolanıyoruz 18T
3: (1 trabzan, 1 eksiltme)*6 (12T)
4: tekrar tur 12T

~ kolu içinden geçirip kolla birlikte 6 sik igne yapıp öyle de dikebilirsiniz. Ben bu teknik ile yaptım. Zorlanıyorsanız diğer verdiğim örnekleri kullanabilirsiniz.

~ Yada 3. Sırada kol detayı icin zincir çekip bosluk birakabilirsiniz.

Ben kolda farklı bir yöntem denediğim için ayrı bir yöntem tercih ettim.  İşte bu kadar sormak istediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz.

Yaka kısmı için ; kırmızı iplikle boyun kısmına ayarlayarak zincir çekin. Biraz uzun olacak tam halka yapmıyoruz. Üzerine trabzan dolanıp dikiyoruz.

Kel bir bebek olduğundan saç ile uğraşma derdi yok. O yönden rahatsınız.:)

Kolay gelsin hepinize Inşallah beğenerek örersiniz.

49 yorum:

  1. Tarifçi teyzee :D :D :D ellerine sağlık tekrardan :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek ilgi gormedi ama .. Olsundu nede olsa ilgilenen insanlar vardi. Azinliktada olsalar deger veren var..

      Sil
    2. Ellerinize sağlık..ben başladım çok teşekkürler..💞💝

      Sil
    3. Bence ilgi görüyor ama benim gibi trabzan ,ön ilmek,arka ilmek ne demek nasıl yapılır bilmeyen çok, o yüzden bakmakla yetiniyoruz.Hele de benim gibi okuyarak değilde ancak görerek ve deneyerek öğrenebilenler için sanki fransızca yazılmış gibi gibi geliyor öğretmeye çalıştığınız.Emeğinize ve ellerinize sağlık.

      Sil
    4. Ellerinize sağlık. .değer bilen biliyordur emin olun..

      Sil
    5. Cok.tesekkur ederim. Aslinda genel terimler basit ordan bakinca biraz karisik olabilir belki ama icine girince cozuyorsunuz. Bir sonraki tariflerde ayrintiya girmek gerek desenize :)

      Sil
    6. W harfinin anlamini bilemedim 😞

      Sil
    7. Slm rica etsem şirine yapilisi yollarmisiniz bana tarifiyle ben bulamiyom

      Sil
    8. Maalesef tarif paylaşıyorum...

      Sil
  2. Ellerinize sağlık tarif için teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Büssürü tarif istiyorum hepsi çok çok güzeller ay

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler tarif için gözleri hangi sirada ve ne kadar aralikla takıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sira isini pek yazmiyorum ama genelde goz karari ile takiyorum. Uygun nokta kendini her zaman belli eder dogru bakis oradadir :)

      Sil
  5. Teşekkürler. Bunu en kısa zamanda denryeceğim

    YanıtlaSil
  6. Bence çok güzel olmuş ellerinize sağlık tarif içinde çoook Teşekkürler bende örecegim 😊

    YanıtlaSil
  7. Çooook uzun zamandır aradığım tarif. Ramazandan sonra hemennn yapacağım inş. Çok teşekkürler ����

    YanıtlaSil
  8. Merhaba ben de yeni başlamak istiyorum ama şu terimler çok yorucu �� keşke yanımda sizin gibi biri olsa idi denklem problem i gibi yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba aslinda terimleri kucuk ve basit bir arastirma ile ogrenebilirsiniz. Goggle ve youtube bu konuda bire bir. :)

      Sil
  9. Ayyy çok teşekkür ederim Bend e bir dogaclama caillou yapmaya karar vermiştim çünkü caillou hastası bi oğlum var...iyi oldu.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.. geç cevap için üzgünüm keyifle orun inşallah😊

      Sil
  10. Çok güzel gözüküyor ellerinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim 😊
      geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  11. Kac numara tigla yapiyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.5 no bazen ile göre değişiyor ...
      geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  12. Teşekkürler.bende torunuma yapacağim inşallah😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  13. emeginize yureginize saglik
    taeif icin tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ...geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  14. Yanıtlar
    1. geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  15. En cada sık iğne nedir bilen yardımcı olabilir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazım hatası olmuş olabilir.
      geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  16. En kısa zamanda deneyeceğim. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  17. Gözleri nerden alıyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnternet üzerinden giftbreak ve pede hobi sayfasından..
      geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  18. Teşekkürler çok güzel olmuş ben de torunuma yapayım sayenizde ve kolayca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  19. yeni başladım.umarım başarırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıldığında yerde sorabilirsin..geç cevap için üzgünüm keyifle orun insallah

      Sil
  20. Tarif için teşekkürler :) Amigurumi aşırı zevkli :) blogunuzu takip ediyorum :)
    Bana da beklerim.

    https://beyazbegonvil.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz gule gule orun. Blog kullanimina ara vermistim ama tekrar dondum😊😊

      Sil
  21. Merhabalar çok güzel olmuş Ellerinize sağlık ama ben malesef yapamam 😊dışarıya yapıyormusunuz fiyatı nedir yakında erkek torunum olucak, da çok beğendim bu erkek bebeği 😊

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma